Van Boom tot Beeld

De cursus "Beeldhouwen in hout" aan De Gruitpoort Doetinchem

de middaggroep

de avondgroep
home Gruitpoort Gruitpoort cursisten exposities cursisten hout als beeldhouwmateriaal werkwijze beeldhouwen Jac's agenda Jac's portfolio

Vania Ockers-Rigutto
In memoriam

Op 9 september 2017 is Vania Ockers overleden. Vania was pas in Januari 2017 aan de lessen begonnen. Zij was kort daarvoor verhuisd van het westen des lands naar de Achterhoek, en het leek haar een goed idee om, via het beeldhouwen in groepsverband, kennis te maken met de mensen uit de Achterhoek. Ze is zeer voortvarend te werk gegaan en heeft haar eerste kunstwerk op tijd af kunnen maken voor de expositie van cursisten in de Gruitpoort, eind mei 2017. Hieronder de betreffende bladzijden uit het boekje:Zij had mij op 18 augustus nog een mail gestuurd met de volgende tekst:

“Hallo, Jac! Ik ben met veel plezier begonnen aan de cursus beeldhouwen in hout in de Gruitpoort, maar ben nu helaas genoodzaakt mijn deelname voor het nieuwe seizoen te schrappen wegens ziekte. Ik wilde dit even aan je doorgeven, en hoop ooit in de toekomst weer mee te kunnen doen in je beeldhouwgroep. Veel succes in het nieuwe seizoen. Met vriendelijke groet, Vania Ockers”

Het heeft niet zo mogen zijn; kort daarna is zij overleden. Wij herdenken haar als een zeer aimabele collega.

naar boven