Van Boom tot Beeld

De cursus "Beeldhouwen in hout" aan De Gruitpoort Doetinchem

de middaggroep

de avondgroep
home Gruitpoort Gruitpoort cursisten exposities cursisten hout als beeldhouwmateriaal werkwijze beeldhouwen Jac's agenda Jac's portfolio

Tine Harleman

Tine is in september 2016 begonnen met de cursus beeldhouwen. Ze is met veel inzet, inzicht en enthousiasme aan het werk gegaan.
Ze had al heel snel een idee wat ze wilde maken: een mooi rond, abstract beeld van twee figuren die naar elkaar toe neigen. Ge´nspireerd op een voorbeeld van Carola Wedell.
Voor haar beeld hebben we een stuk atlasceder hout genomen, heel aangenaam naar ceder ruikend en vrij zacht hout. Maar ook vrij breekbaar op scherpe randen.
Het gemakkelijkste startpunt voor uittekenen van de contouren is een bolvorm. Dus eerst maar de bol maken. Dat ging met grote vaart, min of meer gelijk op met Niek Prins die meestal naast haar staat.
Toen de bol in zijn ruwe vorm klaar was zijn de contouren getekend en kon weldra een gat worden uitgehakt.Vervolgens kan de binnenruimte worden gevormd. Als laatste ruwe bewerking is de opening boven tussen de twee "hoofdjes" uitgezaagd. Daarna moet er eindeloos worden geschuurd.
naar boven