Van Boom tot Beeld

De cursus "Beeldhouwen in hout" aan De Gruitpoort Doetinchem

de middaggroep<
de avondgroep
home Gruitpoort Gruitpoort cursisten exposities cursisten hout als beeldhouwmateriaal werkwijze beeldhouwen Jac's agenda Jac's portfolio

De cursisten ontmoeten elkaar steeds vaker in groepsverband: door deelname aan exposities, organiseren van seizoensafsluiting, aanvullende workshops buiten de Gruitpoortlessen etc.

Hieronder een foto-impressie van deze activiteiten.

Exposities 2014:
In 2014 hebben wij voor het eerst als cursistengroep (Trudy van Bon, Gerda Reinink en Jac Wijnhoven), samen met Aad Vrij van het Beeldhouwerscollectief, deelgenomen aan de Agapanthus- en kasteeltuindagen op Kasteel Rosendael op 18 en 19 juli. Het was schitterend weer, misschien wel te warm.

Exposities 2015:
In 2015 was het de tweede keer op de agapanthusdagen op 17 en 18 juli, en nu deden veel cursisten mee (Jilles van 't Hof, Gerda Reinink, Tony van Hasenbroek, Truus van de Vondervoort, Ria van Vilsteren, Carl van Noort, Jac Wijnhoven). Ook nu weer was het best wel warm.


Open tuin dagen Gebr. Arends 2015:
Op 19 en 20 september 2015 hebben we (Arie Aalpol, Jilles van 't Hof, Henk Kempers en Jac Wijnhoven) geŽxposeerd op de Open Tuin dagen bij de gebr. Arends in Wichmond. Het was extreem nat weer en er zijn alleen enkele foto's van Achterhoekfoto.nl beschikbaar.

Exposities 2016:
In 2016 hebben we de derde keer meegedaan aan de agapanthusdag op 16 juli (dit jaar maar 1 dag!), nu met 5 personen (Jilles van 't Hof, Gerda Reinink, Tony van Hasenbroek, Dion Oolthuis en Jac Wijnhoven). Het weer was minder zonnig, maar het was een heel leuke dag met redelijk veel bezoekers.
Expositie Gruitpoort 2017:
Van 22 t/m 28 mei 2017 hebben vrijwel alle cursisten (26 deelnemers) meegedaan aan een expositie in de Gruitpoort, op de vide boven de koffiehoek.
Voor een aantal mensen was dit de eerste keer, met hun eerste beeld. Daarvoor moet je dus wel de trap zien te vinden!
Er is ook een boekje samengesteld met foto en verhaal van elke deelnemer.
Hieronder een impressie van de expositie, nog zonder publiek.

Agapanthusdag Kasteel Rosendael 2017:
We hebben in 2017 op 15 juli voor de vierde keer meegedaan met de agapanthusdag, dit keer met Tony van Hasenbroek, Jilles van 't Hof, Gerda Reinink, Truus van de Vondervoort, Ria van Vilsteren, Peter Winkelman en Jac Wijnhoven. Het weer was voortreffelijk en de belangstelling erg groot. Hieronder een paar foto's.
Rechts: Tony verkoopt haar eerste beeld: de knoop!


Workshop voor alle cursisten 2018:


In de weekends van 27 t/m 29 april en 4 t/m 6 mei 2018 is een "workshop" gepland voor alle cursisten, bij Jac Wijnhoven aan huis. Voor veel cursisten is dit de gelegenheid om eens wat langer achter elkaar aan een kunstwerk te kunnen werken.
Het belooft twee gezellige en werkzame weekends te worden.

En inderdaad, het eerste weekend is achter de rug; het was heel druk en gezellig, een grote opkomst (elke dag zo'n 12 cursisten) en best mooi weer om in de loop van de dag buiten te kunnen werken.


Volgende weekend gaan we verder. Dan wordt het nog beter weer. We sluiten af met een gezamenlijk buffet.
Het weekend van 4 t/m 6 mei was helemaal zonovergoten, voor sommigen zelfs te warm om buiten te staan. We zijn zondagmiddag maar op het gazon onder de grote amberboom gaan staan.
Onder de boom op het koele gazon


En na afloop een gezellig afsluitend etentje. Met als opening een dronk en een toespraak van Harrie met cadeaus van iedereen voor Jac.

Dit gaan we wat mij betreft maar elk jaar doen als afsluiting van het cursusseizoen!