Van Boom tot Beeld

De cursus "Beeldhouwen in hout" aan De Gruitpoort Doetinchem

de middaggroep

de avondgroep
home Gruitpoort Gruitpoort cursisten exposities cursisten hout als beeldhouwmateriaal werkwijze beeldhouwen Jac's agenda Jac's portfolio

Ariane van Dongen-Middelkoop

Ariane is in het seizoen 2016-2017 begonnen aan de cursus. Haar eerste beeld was een olifant, geheel naar eigen idee gevormd. Dat beeldje is ook haar inzending geweest op onze expositie in de Gruitpoort, mei 2017.
Voor het volgend beeld heeft Ariane zich laten inspireren door een voorbeeld wat ze op internet had gezien. Het is van Ryoichy Suzuki en is getiteld: "Body".


Haar beeld heeft Ariane gemaakt van behoorlijk nat kersenhout. Dat hakt wel prettig en het heeft een mooie kleur, maar het hout staat erom bekend te scheuren bij het drogen. Dat is dan ook gebeurd.


Ariane is onverzettelijk doorgegaan met haar interpretatie van het voorbeeld. Ze heeft er een prachtig kunstwerk van gemaakt.


Uiteindelijk heeft de scheurvorming het beeld een extra kracht en charme gegeven. Op de foto's is het beeld met TUNG olie ge´mpregneerd. Zodra die olie is uitgehard kan het beeld worden afgewerkt met blanke boenwas.


naar boven